Toplotne črpalke

V našem podjetju vam nudimo prodajo in montažo toplotnih črpalk podjetja Daikin Altherma

daikin altherma logo

Toplotne črpalke so izjemno varčna energetska rešitev, ki je primerna tako za ogrevanje kot tudi za ohlajevanje gospodinjstev. Toplotne črpalke iz okolja črpajo energijo nizke temperature in ji povišajo temperaturo za namen ogrevanjaPrednosti toplotnih črpalk pred ostalimi viri ogrevanja so nižji stroški, ki jih imamo z ogrevanjem posledično pa tudi zmanjšanje onesnaževanja okolja, zaradi manjše porabe energije in s tem izpustov škodljivih snovi.

V primeru, da izberete ustrezno toplotno črpalko in se odločite za ugodne ponudnike, se vam lahko investicija v toplotno črpalko povrne že v 6 letih. Toplotne črpalke ne potrebujejo skoraj nobenega vzdrževanja in življenjska doba je tudi do 25 let. Toplotne črpalke nam lahko v poletnem času tudi hladijo prostore in ni potrebna investicija v posebno klimatsko napravo. Ne potrebujemo kurilnice, saj je notranja enota majhna, tiha in primerna za vgradnjo v stanovanjski ali kletni prostor.Toplotne črpalke so izjemno varčna energetska rešitev, ki je primerna tako za ogrevanje kot tudi za ohlajevanje gospodinjstev. Toplotne črpalke iz okolja črpajo energijo nizke temperature in ji povišajo temperaturo za namen ogrevanjaPrednosti toplotnih črpalk pred ostalimi viri ogrevanja so nižji stroški, ki jih imamo z ogrevanjem posledično pa tudi zmanjšanje onesnaževanja okolja, zaradi manjše porabe energije in s tem izpustov škodljivih snovi.

Kako toplotna črpalka uporabi brezplačno energijo iz okolice za ogrevanje in celo hlajenje? Toplotno črpalko in način delovanja lahko uprizorimo na principu delovanja hladilnika. Hladilnik potrebno toploto za uparjanje zajema v prostoru, ki ga hladimo in jo prenaša v okolico. Toplotna črpalka pa zajema energijo iz okolice in jo s pomočjo električne energije, ki poganja kompresor spremeni v koristno toplotno energijo višjega temperaturnega nivoja. Takšna energija pa je uporabna za ogrevanje in ohlajevanje bivalnih prostorov ter pripravo sanitarne vode.

toplotna crpalka

Toplotna črpalka predstavlja zmeraj najboljšo rešitev za vse. Toplotna črpalka je idealna rešitev za ogrevanje in ohlajevanje pri novogradnjah, sanacijah ali ob menjavi ogrevalnega sistema. Ker toplotna črpalka deluje na principu nizkotemperaturnega ogrevanja, je odlična rešitev tako za talno ogrevanje, kot tudi za stensko ali kombinacijo obojega. Obstaja pa tudi elegantna možnost, da toplotno črpalko priključite na nizkotemperaturne radiatorje (visokotemperaturne toplotne črpalke). Z izjemno nizkimi stroški ogrevamo tudi sanitarno vodo preko celega leta.

Glavne značilnosti toplotne črpalke:

 • je ogrevalni sistem prihodnosti
 • je enostavna za upravljanje in uporabo
 • drastično zniža stroške ogrevanja (od 35-60%)
 • zmanjša emisije CO2 od 31 do 59 odstotkov
 • deluje brez nevarnih goriv
 • deluje zelo tiho
 • investicija se povrne v nekaj letih
 • zasede malo prostora
 • ne potrebuje skoraj nobenega vzdrževanja
 • ne emitira ozračju škodljivih plinov
 • v poletnih časih omogoča hlajenje hiše
 • uporablja obnovljive vire toplote (toploto zemlje ali okoliškega zraka)
 delovanje toplotne črpalke